Rollbot-kurs

Hej 6Ma, 6Mb,

I våras var jag i min dotters klass (dåvarande 6Ma) och visade en liten robot-bot-bil jag hade byggt för att lära ut programmering. Baserat på en Arduino hade jag lett en grupp elever på Nox academy under en helg. Alla hade bit-för-bit byggt och programmerat sin egen rollbot. I 6Ma visade jag och förklarade och sedan fick grupper i klassen själv programmera en liten dans. Många elever tyckte att det var kul, så Madelene och jag tänkte att jag kunde hålla hela rollbot-kursen för de som var intresserade. Fast då som ett par timmar per eftermiddag under några veckor.

Här är en länk från när danserna presenterades: http://11.sollentuna-musikklasser.se/?p=290236

För att få lagom många, bestämde jag att årskurs 7 skulle få förtur. Men eftersom platserna inte är fyllda erbjuds nu elever i årskurs 6 möjilgheten att vara med enligt principen först-till-kvarn.

Kursen blir alltså på skolan, torsdagar 16-18. Så här ser datum och preliminär lektionsplan ut:1/2 – Hello world, grunderna i Arduino-programmering

8/2 – Blinka, funktions-anrop

15/2 – Tuta & Låta, loopar (for & while)

22/2 – Motorer & Styra, if-satser

8/3 – Race!

Bara för tydlighetens skull så är det jag (och inte skolan) som kör kursen. Vi lånar skolans lokaler, men de är i övrigt inte inblandade och var och en får se till att vara försäkrad själv. Inte för att vi gör något farligt. Men för att vara tydlig.

Låter det kul och vill du anmäla dig? Skicka då ett mejl till mig (kristian.lindskog(a)gmail.com och swisha 200 kr till 0709-86 13 07. Märk med namn/ rollbot så jag vem det är ifrån. Det finns 24 platser på kursen som tilldelas enligt först-till-kvarn.

Om någon förälder kan hjälpa till vid någon eller några lektioner får ni gärna anmäla det. Det behövs ingen programmeringsvana (även om det förstås inte är någon nackdel). Om det går praktiskt tänkte jag att vi skulle lösa lite och bygga om motorer.

Är något otydligt, fråga gärna! Jag hoppas se att vi blir en full kurs med både flickor och pojkar. Det blir roligare både för mig och eleverna.

/Kristian

Kommentera